16. 8. 2012

Jak zaindexovat webovou stránku

Zakládáte-li nové webové stránky, zřejmě si přejete, aby si našli své návštěvníky. Důležité přitom je, aby se stránky objevily ve výsledcích vyhledávání vyhledávačů. Nejčastěji používanými vyhledávači v České republice jsou Seznam.cz a Google. Vyhledávače se ovšem o existenci novéhu webu musí nějak dozvědět.

Google i Seznam.cz mají stránky pro zaindexování webových stránek. V případě vyhledávače Google je nutné se přihlásit svým účtem Google. Stránka pro zaindexování webových stránek je dostupná na adrese: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url. Po zadání adresy URL vašich webových stránek by Google měl stránku zaindexovat. Google ovšem na této své stránce pro přidání nových webů uvádí:

"Všechny zaslané adresy URL ale do indexu nepřidáváme. Nemůžeme proto odhadnout ani zaručit, zda a kdy se zaslané adresy URL objeví v našem indexu."
Zaindexování stránky do vyhledávače Google
Obrázek 1: Zaindexování stránky do vyhledávače Google [1]

Pro zaindexování webových stránek do vyhledávače Seznam.cz navštivte adresu: http://search.seznam.cz/pridej-stranku. Obdobně jako Google i Seznam negarantuje, že stránka bude do vyhledávání skutečně přidána.

Zaindexování stránky do vyhledávače Seznam.cz
Obrázek 2 : Zaindexování stránky do vyhledávače Seznam.cz [2]

Dobré tedy je, aby na nové internetové stránky vedl odkaz z webu, který vyhledávače navštěvují často (např. Facebook, Twitter...). Zpětné odkazy z jiných již existujících webů by měly pomoci nejen v rychlejší indexaci stránek do vyhledávačů, ale také v lepší pozici mezi výsledky vyhledávání. Své stránky tak můžete zaregistrovat do různých katalogů (např. Odkazy Seznam.cz), ale také můžete například uvádět odkaz na svůj web v různých diskuzích a podobně.



Použité obrázky:

Žádné komentáře:

Okomentovat